وبلاگ «جوان اراکی»: قربون امام حسین(ع) برم و پابوس تموم عزادارهاش هم هستم.ولی مگه نوشتن و یا طرح هرچیزی پشت شیشه ماشینها جرم نیست؟ اینجوری هم دید راننده ماشین کم می شه هم حواس ماشین عقبیها پرت می شه. ضمنا امام حسین(ع) و یارانشون مبارزه کردند تا خوبیها رو واسه ما ترویج بدن آخه چرا فحش برادر من؟...
برادران نیروی انتظامی به همتون که توی ایام سوگواری آقا ابا عبدا... الحسین(ع) واقعا زحمت کشیدید خسته نباشید می گم ولی کاش به این موضوعات که عده ای با نام عزادار حسینی آرمانهای آن امام بزرگوار را به شبهه می کشانند نیز کمی توجه می کردید.چرا که اخیرا دیده می شود عزاداریها به یک عزاداری نمادین مبدل شده،عزاداری حسینی تنها هیئتها،تعزیه ها، دسته ها و ... نیست در پای آن هیئتها ما آخرین مدل آرایش،میکاپ عروس،دیزاین ناخن و فشن هیر و ... را نیز شاهد بودیم. در این روزها دیده می شد که خودرویی که صدای نوحه یا حسینش گوش فلک را کر می کرد و پسری با موهای یکی به سمت شرق و دیگری به سمت غرب سوار بر آن ویراژ می داد و کمی جلوتر برای دختری با لباس تنگ و آرایش نامناسب بوق می زد.............در جایی دیگر صفی از نذری را می دید که مردمی سیه پوش در آن صف ایستاده بودند آنانی که در جلوی صف بودند که افراد ضعیفتر را له می کردند تا زودتر سهم خود را از نذری امام حسین(ع)دریافت کنند و آنانی که در عقب صف بودند صدای صحبت کردنشان در خصوص آدرس دیگر نذریها و گاهی صدای خنده شان به عرش می رسید.براستی آیا امام حسین(ع) و یارانش جان خود را فدا کردند که ما فقط برایش هیئت و گلدسته راه بیندازیم؟
و این هم عکسی در همین زمینه از اراک
اشرف بهادری نایب رییس رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر اراک در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) - منطقه مرکزی، در خصوص پیشرفت پارک بانوان اراک اظهار داشت: اخیرا از کمیسیون حقوقی شورای شهر درخواست شده است که رسیدگی به این طرح و پروژه را در دستور کار خود قرار دهد تا هر چه سریعتر وضعیت آن مشخص شود.
«محسن کهوند» افزود: برای گارزسانی به این کوره های آجرپزی ، 12 هزار متر شبکه و دو عدد ایستگاه تقلیل فشار تی بی اس و سی جی اس به ظرفیتهای 10 و 20 هزار متر مکعبی ایجاد می شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی نیز گفت: مطالعات مهار آلایندگی کوره های آجرپزی به عنوان یکی از کانونهای بحران آلودگی هوا از سال 83 با همکاری مرکز پژوهشهای استانداری ، کارگروه صنعت و معدن و کارگروه آلودگی هوا کلید خورده و پیشنهاداتی چون ایجاد شهرک سفال و انتقال واحدهای آلاینده به آن، تثبیت واحدها و گازرسانی به انها و بحث ارتقای فناوری پیگیری و مطرح شده است.
وی با درخواست از شهرداری و شورای شهر تصریح کرد: درخواست سازمان حفاظت محیط زیست از شهرداری و شورای شهر این است روزهایی را به عنوان طرح زوج و فرد در مرکز شهر اعلام کنند زیرا این طرح ثاتیر های مثبتی دارد که متاسفانه تا کنون عملیاتی نشده است.
به گزارش خبرنگار مهر، محمد ابراهیم عباسی عصر روز یکشنبه در اولین جلسه شورای اداری در سالن جلسات شهرداری با اشاره به وظایف سازمانهای تابع شهرداری افزود: هر سازمان باید نسبت به تامین درآمد سازمان خود اقدام کند و از لحاظ مالی متکی به شهرداری مرکز نباشند.
وی همچنین ضمن تاکید بیشتر بر فعالیت های مدیران در مجموعه شهرداری که منجر به افزایش رضایت شهروندان از عملکرد شهرداری می شود خاطرنشان کرد: خانواده بزرگ شهرداری باید با تلاش بیشتر به فعالیت های خود ادامه دهند تا با ارائه خدمات قابل توجه شاهد پیشرفت و آبادانی هر چه بیشتر شهر اراک باشیم.عباسی همچنین با اشاره به تاسیس معاونت حمل و نقل و ترافیک افزود: معاونت حمل و نقل و ترافیک یکی از جدیدترین معاونت های شهرداری اراک است که در راستای کلان شهر شدن شهر اراک در شهرداری اراک راه اندازی شده است.
ایرنا-سمیه بصیرت - مژگان حیدری: هر روز شکسته تر و فرسوده تر می شود، سایه سنگین بی مهری ها و کم توجه ای ها، نیشتری است که هر روز جراحتی جدید بر پیکرش می زند اما صبورانه با خاطراتی به وسعت دو قرن هنوز برپاست و حرفهای زیادی برای گفتن دارد.
مجموعه تاریخی بازار اراک نمونه ای ارزشمند از شهرسازی هنر معماری اوایل قرن 13 است که بنای اولیه آن را سپهدار اعظم، حاکم اراک گذاشت و در سال 1228ه. ق توسط یوسف خان گرجی والی منطقه تکمیل شد.
این بنا با 14 هکتار مساحت به عنوان آخرین نمونه معماری ایرانی - اسلامی با استفاده از آجر، گچ، آهک و خاک رس ساخته شده و هنر معماری آن زمان را به نمایش گذاشته است.
این مجموعه تاریخی ارزشمند بصورت دو راسته عمود برهم ساخته شده و طول آن در جهت شمال به جنوب 720متر و در جهت غرب به شرق حدود 200متر است.
بازار اراک یکی از نمونه های شهرسازی و معماری تاریخ ایران در زمان فتحعلی شاه قاجار است که از بدو تاسیس به عنوان کانون محوری خدمات اقتصادی، نبض ارتباطات اجتماعی و قطب تجاری فرش ایران با برند ساروق در قلب کشور مطرح بوده و امروز نیز جایگاه و کار ویژه های خود را در شریان اقتصادی و فرهنگی اراک حفظ کرده است.
این مجموعه در سال 1355 با شماره ثبت 1285 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید و ایجاد شهرداری بافت تاریخی اراک با این امید شکل گرفت که مجموعه بازار و بافت قدیمی اطراف آن به عنوان شاکله اصلی هسته مرکزی شهرسلطان آباد (اراک) حفظ و ضمن احیای داشته های فرهنگی و معماری این حوزه ، برنامه های گردشگری و تولید ثروت نیز مهیا شود.
این بازار در قلب شهر اراک واقع شده و در چند دهه اخیر به دلیل توسعه فضای کسب بدون مجوز و استفاده از مصالح ناهمخوان و عبور مرور برخی وسائط نقلیه آسیبهای قابل توجهی دیده است .
درگذرها و سراهای بازار اراک بیش از 500 مغازه و تیمچه وجود دارد، این حجره ها روزگاری نماد تولید و تلاش بود، تنوع شغلی در این بازار و کارگاه های هنری و صنعتی آن ، تصویری تمام عیار از ذوق و استعدادهای مردم را به نمایش می گذاشت اما این روزها این تناسب وجود ندارد و مشاغل مدرن بدون هماهنگی بافضای کالبدی و روح فرهنگی این مجموعه رواج یافته است.
نظارتهای کمرنگ در سالهای اخیر موجب شده در برخی قسمتهای این بازار کج سلیقگی هایی در کاربرد مصالح آهنی و سیمانی مشاهده شود که بشدت برای سلامت این مجموعه زیانبار است.
غلط نویسی در تابلوهای راهنمای شهری اراک
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی خواستار تسریع در تشکیل کارگروه ملی آلودگی هوای اراک با حضور اعضای هیات دولت شد.
آصفری در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک، افزود: کلانشهر اراک به دلیل مشکلات حاد آلودگی هوا میزبان معاون رییس جمهوری و رییس سازمان محیط زیست کشور بود ولی با گذشت یک ماه از این سفر و قول مساعد خانم ابتکار برای پیگیری معضلات آلودگی هوای اراک، هنوز اقدام عملی و موثری از جمله طرح مشکلات در کمیته ویژه هیات دولت عملیاتی نشده و این مهم به عنوان مطالبه جدی مردم اراک از دولت اعتدال پابرجاست.
دبیر کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی گفت: کارگروه آلودگی هوای اراک که با حضور خانم ابتکار در اراک تشکیل شد در مجموع 17 مصوبه داشت که تشکیل نشست پنج وزیر مرتبط با مباحث آلودگی هوا، تخصیص 30 میلیارد ریال برای گازرسانی به کوره های آجرپزی، عملیاتی شدن فوری مصوبات هیات دولت در قبال آلایندگی ایرالکو( آلومینیم سازی اراک ) از آن جمله است.